Bekijk het origineel

Ridder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ridder

2 minuten leestijd

De heer A. de Koning uit Rotterdam is op zijn verjaardag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd plechtigheid thuis uitgereikt. In 1928 kwam hij als jongste bediende in dienst van Hudig & Pieters By Rotterdam. Hij doorliep daar alle rangen tot bedrijfsdirecteur van de cargadoorsafdeling Grote Vaart. Na 45 jaar ging hij begin 1973 met pensioen.
In 1939 schaarde hij zich in de rijen van de kerkelijke vrijwilligers ten behoeve van de hervormde gemeente van Kralingen en was daar collectant, diaken, ouderling, kerkvoogd en tot nu toe voorzitter van de commissie Geldwerving.
Als bijzonderheid mag nog worden genoemd, dat De Koning vanaf mei 1945, onmiddellijk na de bevrijding, enkele maanden als cargadoor-afgevaardigde in teamverband heeft gewerkt voor het Geallieerde Hulpverlening, ondergebracht bij de Scheepvaart behandelde daar onder andere de voedselschepen van Engeland en Zweden, die na de hongerwinter in de geteisterde en totaal verzande Rotterdamse haven arriveerden.

Brons

De heer J. Midavaine uit Middelburg is maandag 8 december onderscheiden met de eremedaille in brons verbonden aan de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in de ontmoetingsruimte van de hervormde gemeente aan de Simpelhuisstraat. Loco-burgemeester M. Vinke spelde de heer Midavaine de versierselen Op ter gelegenheid van zijn S(t-jarig jubileum als lid van het college van collectanten van de hervormde gemeente Middelburg. De heer Midavaine is 78 jaar en hoopt als hij de gezondheid krijgt nog enkele jaren door te gaan met zijn werkzaamheden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 december 1986

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Ridder

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 december 1986

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken