Bekijk het origineel

Verhoging ogb voor burgers Dantumadeel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verhoging ogb voor burgers Dantumadeel

Toeristenbelasting afgeschaft

2 minuten leestijd

DRIESUM - Voor de burgers van Dantumadeel zullen de kosten van de onroerend-goedbelasting in 1987 gemiddeld 2,5 procent stijgen. Per 1 januari 1987 zullen namelijk alle belastingobjecten gehertaxeerd worden. Dit heeft naar schatting gemiddeld een stijging van 5 procent tot gevolg van de economische waarden van de belastingobjecten.

De raad van Dantumadeel besloot gisteravond echter de tarieven voor de ogb met 2,5 procent te verlagen, zodat de stijging van de lastenvermeerdering voor de burger gemiddeld beperkt blijft tot 2,5 procent. Verder besloot de raad op voorstel van het college het tarief voor het ophalen van huisvuil te verhogen met 10 procent en de toeristenbelasting in zijn geheel af te schaffen.

Verschillende fracties zeiden toch wel moeite te hebben met het vaststellen van genoemde tarieven, los van de begrotingsbehandeling welke pas in januari 1987 plaats zal vinden, maar gingen wel akkoord.

Herstel toren

De raad besloot tot onderhandse aanbesteding door de gemeente van het herstel van de toren van de hervormde kerk te Driesum. Deze toren, gebouwd in 1876 komt niet voor op de lijst van Dantumadeelse monumenten, maar is wel beeldbepalend voor het dorp Driesum. Daarom besloot de gemeente, die de eigenaar is, al in een vroeger stadium zelf de noodzakelijke restauratie mogelijk te ^aken.

Ook werd besloten in 1987 op de begroting 50.000 gulden te reserveren ten behoeve van de restauratie van het interieur van de hervormde kerk te Rinsumageest. Door dit raadsbesluit wordt bevorderd dat het Rijk ook nog voor ruim 80.000 gulden subsidie geeft.

Veel lof kreeg het collegevoorstel toegezwaaid om voor 1987 een subsidie van 28.000 gulden beschikbaar te stellen voor "De Oanset" te Dokkum. Dit is een jongerenwerkplaats en voorziet in een sterke behoefte onder werkloze jongeren uit Dantumadeel en Dongeradeel om leer- en werkervaring op te doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 december 1986

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Verhoging ogb voor burgers Dantumadeel

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 december 1986

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken