Bekijk het origineel

Massaal zendingscongres wil jongeren stimuleren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Massaal zendingscongres wil jongeren stimuleren

Mission '87 zaterdag in Jaarbeurs van start

3 minuten leestijd

UTRECHT - In Utrecht wordt zaterdag Mission '87, het internationale zendingscongres voor jongeren, geopend. Organisator van het congres is de evangelische zendingsassociatie TEMA (The European Missionary Action). TEMA zendt geen mensen uit, maar wil jongeren stimuleren en inspireren om in eerste instantie in hun eigen omgeving het Evangelie door te geven, zo benadrukte Eric Gay, secretaris-generaal van TEMA, gisteren tijdens een persconferentie.

Aan Mission '87, dat van 27 december tot en met 1 januari in de Utrechtse Jaarbeurs wordt gehouden, zullen ongeveer 10.000 jongeren deelnemen. Zij zijn afkomstig uit meer dan dertig Europese landen. TEMA organiseerde drie maal eerder een Mission-congres. Deze werden in het Zwitserse Lausanne gehouden. worden afgewisseld met gebed en praktische toepassing van bijbelstudie", zo deelt het programma voorts mee. Er worden 55 workshops gehouden over de belangrijkste godsdiensten en ideologieën in de wereld en de soorten zendingswerk en hun principes. De vraag: "Hoe raak ik erbij betrokken?", zal eveneens aan de orde komen.

Thema van Mission '87 is "Ik heb u uitgekozen...". Tijdens het congres zullen zestig christelijke leiders uit de hele wereld spreken in grote bijeenkomsten of tijdens kleinere seminars. Het programma vermeldt onder andere de namen van Festo Kivengere, Floyd McClung, luitenant-kolonel Bosshardt, Costas Macris, Jan Pit, Leen la Bivière en Johan van der Sluis. „Lofprijs en aanbidding zullen worden afgewisseld met gebed en praktische toepassing van bijbelstudie", zo deelt het programma voorts mee. Er worden 55 workshops gehouden over de belangrijkste godsdiensten en ideologieën in de wereld en de soorten zendingswerk en hun principes. De vraag: "Hoe raak ik erbij betrokken?", zal eveneens aan de orde komen.

Actie

Het motto dat het werk van TEMA bepaalt, is: Bidden, geven en gaan. Dit motto vraagt om actie, dat spreekt de jeugd aan, aldus Eric Gay.
We willen hen toerusten en een visie geven voor de noodzaak van evangelisatie. Aan het eind van het congres krijgen de deelnemers een brief mee voor hun plaatselijke predikant of Ned. Stichting Verpleegkundigen voor ISRAËL leider, waarin gevraagd wordt om mogelijkheden voor jongeren om uit te dragen wat zij gehoord hebben.

Congresdirecteur Luc Verlinden benadrukte de belangrijke plaats die de plaatselijke gemeenten innemen. Alle zendingsactiviteiten zullen uiteindelijk daar moeten beginnen. De jongeren zijn afkomstig uit meer dan 100 denominaties. Eric Gay wees er op dat het in feite de plaatselijke kerken zijn die bepalend zijn voor de inhoud van het congres. Deze kerken zijn vertegenwoordigd in nationale groepen en kunnen daar hun wensen kenbaar maken.

Als participerende kerken noemde Gay hervormde, anglicaanse en lutherse kerken, baptistengemeenten en bet Leger des Heils. Hoewel het congres een protestants karakter draagt en de Rooms-Katholieke Kerk dus niet vertegenwoordigd is, staan er wel rooms-katholieke deelnemers geregistreerd.

Techniek

Het congres gaat 4.205.000 gulden kosten. Veel geld wordt besteed aan technische voorzieningen. Jongeren zijn, aldus Verlinden, niet meer gewend om veel te lezen of lang te luisteren. Daarom wordt er tijdens het congres veel gebruik gemaakt van video en dia's. De voertaal van het congres is Engels. Het programma wordt vertaald in elf Europese talen.
Tijdens het congres zal er in een van de hallen van de Jaarbeurs een zendingstentoonstelling worden gehouden. Daar zullen zo'n 250 organisaties hun werkzaamheden presenteren.
Naast een team van tachtig mensen dat het congres voorbereidde, zullen 600 stewards aanwezig zijn om het geheel in goede banen te leiden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 december 1986

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Massaal zendingscongres wil jongeren stimuleren

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 december 1986

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken