Bekijk het origineel

Braziliaanse Boeing in Ivoorkust neergestort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Braziliaanse Boeing in Ivoorkust neergestort

Twee van de 51 inzittenden overleven ramp

2 minuten leestijd

ABIDJAN — Bij het ongeluk van de Boeing 707 van de Braziliaanse luchtvaarmaatschappij Varig, dat zaterdag vlakbij de hoofdstad Abidjan van Ivoorkust neerstortte, zijn 49 van de 51 inzittenden om het leven gekomen.

Kort nadat het toestel was opgestegen, vloog een van de motoren in brand. Het vliegtuig stortte neer in een bos op 20 kilometer van Abidjan en explodeerde. Twee passagiers overleefden het ongeluk, maar waren zwaargewond. De meeste slachtoffers kwamen uit Afrika en Zuid-Amerika, maar er waren ook een Amerikaan, een Brit en een Duits echtpaar bij. Van vier slachtoffers kon de nationaliteit nog niet worden vastgesteld.

Motoren in brand

De plaats van het ongeluk -vlak bij de rivier de La Me- werd afgezet door het leger en soldaten vertelden dat de reddingswerkers tot hun knieën door de modder moesten waden. Sommige wrakstukken van het toestel brandden nog.

De Boeing 707 was van het vliegveld Port Bouet bij Abidjan opgestegen voor een vlucht naar Rio de Janeiro. Er waren 39 passagiers en 12 bemanningsleden aan boord. Onmiddellijk nadat het toestel was opgestegen, meldde de piloot aan de verkeerstoren dat er problemen waren. Meteen erna berichtte hij dat een van de motoren in brand stond. De laatste boodschap van de piloot was volgens het Franse persbureau AFP dat hij rondcirkelde om de overtollige brandstof te lozen, voor hij terug zou keren voor een noodlanding.

Alarm

Toen het contact met de Boeing weg was, werd alarm geslagen door de Franse mariniers die bij het vliegveld zijn gestationeerd krachtens een verdrag voor militaire hulp tussen Ivoorkust en Frankrijk. Helikopters konden niet landen in het dichte oerwoud, maar vier Franse soldaten, onder wie een arts, werden neergelaten. Zij troffen twee overlevenden aan. Het AFP berichtte dat de overlevenden naar het ziekenhuis Cocody in Abidjan waren vervoerd en dat hun toestand ernstig was. Een van hen zou in coma liggen.

De luchtvaartmaatschappij Varig verklaarde dat het toestel was gekocht in 1968 en onlangs was verkocht aan de Braziliaanse luchtmacht.

Een Franse reddingswerker die zaterdag betrokken was bij het bergen van slachtoffers en overlevenden na het neerstorten van een Boeing 707 in Ivoorkust, noemt het „een wonder" dat twee passagiers de ramp overleefd hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 januari 1987

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Braziliaanse Boeing in Ivoorkust neergestort

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 januari 1987

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken