Bekijk het origineel

Mogelijk acties bij Hoogovens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mogelijk acties bij Hoogovens

1 minuut leestijd

IJMUIDEN - De Industriebond FNV sluit niet uit dat de leden bij het staalconcern Hoogovens werkonderbrekingen in de vorm van uitgelopen kantinebijeenkomsten gaan houden als de Hoogovensdirectie zich blijft verzet-

ten tegen tijdverkorting. verdere collectieve arbeids

Als de cao-onderhandelingen volgende week opnieuw niets opleveren, zal de bond zijn leden bij Hoogovens raadplegen over verdere acties, zo heeft bestuurder H. Peperkamp gisteren meegedeeld na afloop van de derde onderhandelingsronde. De bond zal formeel niet tot werkonderbreking oproepen maar tijdens de vorige cao-onderhandelingen bleken kantinebijeenkomsten nogal eens op werkonderbrekingen uit te lopen, aldus Peperkamp. „Het is duidelijk dat we aan deze onderhandelingen een erg zware dobber krijgen".

Hoogovens is alleen bereid in de nieuwe cao vast te leggen dat de werkweek voor de 1600 werknemers in de 2- en 3-ploegendiensten wordt verkort van gemiddeld 38 naar 36 uur, aldus een woordvoerder. Atv voor het overige personeel is niet aan de orde uit angst voor verzwakking van de concurrentiepositie. De industriebonden willen wel verdere atv ter voorkoming van gedwongen ontslagen. Bij Hoogovens (nu nog 17.500 werknemers) moeten tot 1990 zo'n 2500 arbeidsplaatsen vervallen in het kader van de produktiviteitsverbetering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 januari 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Mogelijk acties bij Hoogovens

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 januari 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken