Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
Yerseke, centrum van Nederlandse mosselcultuur
YERSEKE - De Zeeuwse mosselen, die in de loop der jaren in Europa en daarbuiten een begrip zijn geworlen, hebben deze winternaanden volop in de belangstelling gestaan. Vanwege verhoogde concentratie aan algen in de Waddenzee werd het eten van versgeraapte mosselen uit dit water afgeraden. Door paniekberichten kwam het echter bij velen over, alsof er geen enkele mossel meer voor consumptie geschikt was. Gelukkig bleek dat niet het geval te zijn. Feit is echter wel dat de mosselbranche tot op heden met de negatieve gevolgen van deze zaak te maken heeft, reden te meer om de mosselcultuur eens nader te bezien. We maken daarbij dankbaar gebruik van de brochure 'Mosselen" van het Produktchap voor Vis en Visprodukten.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van woensdag 18 februari 1987
Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 februari 1987
Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's