Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Yerseke, centrum van Nederlandse mosselcultuur

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Yerseke, centrum van Nederlandse mosselcultuur

7 minuten leestijd Arcering uitzetten

YERSEKE - De Zeeuwse mosselen, die in de loop der jaren in Europa en daarbuiten een begrip zijn geworlen, hebben deze winternaanden volop in de belangstelling gestaan. Vanwege verhoogde concentratie aan algen in de Waddenzee werd het eten van versgeraapte mosselen uit dit water afgeraden. Door paniekberichten kwam het echter bij velen over, alsof er geen enkele mossel meer voor consumptie geschikt was. Gelukkig bleek dat niet het geval te zijn. Feit is echter wel dat de mosselbranche tot op heden met de negatieve gevolgen van deze zaak te maken heeft, reden te meer om de mosselcultuur eens nader te bezien. We maken daarbij dankbaar gebruik van de brochure 'Mosselen" van het Produktchap voor Vis en Visprodukten.

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 februari 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Yerseke, centrum van Nederlandse mosselcultuur

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 februari 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's