Bekijk het origineel

Verkeersdrukte

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verkeersdrukte

2 minuten leestijd

DEN HAAG - De verkeersdrukte buiten de bebouwde kom is in 1986 toegenomen met 7,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het zogenoemde indexcijfer voor de verkeersintensiteit komt daarmee op 114 (1980 = 100). De toename is de hoogste sedert het midden van de jaren zeventig. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

0 1
0 1 0 1 0 1

0 1
31 0 1 0.2

0 1 0 1

0 1

0 1
1 1

ü 1 0.1 1 0.3

2 1

in OU toegenomen bepalingen bevatten die de consument
^ tienduizenden guldens extra kosten.

De groei was het grootst in de tweede helft van 1986: 8,5 procent, tegen 6,5 procent in de eerste helft van het jaar. Op de rijkswegen was de toename met 9 procent weer hoger dan op de provinciale wegen (6 procent). Voor autosnelwegen komt de verkeersdrukte dan ook hoger uit dan het algemene indexcijfer, te weten 118. Dat wil zeggen dat de drukte op autosnelwegen sinds 1980 met 18 procent is toegenomen.

De indexcijfers van de verkeersintensiteit worden samengesteld aan de hand van de uitkomsten van verkeerstellingen op circa 510 permanente telpunten op belangrijke wegen buiten de bebouwde kom. Dit concludeert de "Vereniging Eigen Huis" in haar jaarlijkse onderzoek dat ze heeft verricht ten behoeve van haar nieuwe Hypothekengids.

De vereniging heeft voor vrijwel alle banken berekend hoeveel voor „gemiddelde hypotheken" en in „gewone situaties" gedurende de looptijd van de hypotheek betaald moet worden. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste hypotheek bleek uit te komen op ruim 20.000 gulden.

Door de banken wordt vaak de indruk gewekt dat bij het kiezen van een hypotheek alleen maar op rentepercentages behoeft te worden gelet. Maar volgens Eigen Huis worden de verschillen in kosten juist door andere factoren veroorzaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 februari 1987

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Verkeersdrukte

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 februari 1987

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken