Bekijk het origineel

Koolmonoxide meten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Koolmonoxide meten

2 minuten leestijd

Wat te doen als een groep baldadige jongens een weg afsluit f Een fietser reed er op in en ze sprongen opzij, maar wie is de schuldige als er eentje geraakt wordtf En hoe te handelen in zulke gevallen f Antwoord: Men mag natuurlijR nooit opzettelijk op mensen inrijden! Dat zou ernstig letsel of zelfs dood door schuld kunnen veroorzaken. Daar komt nog bij dat de schuldige in zo'n geval meestal alleen staat tegenover een groot aantal getuigen, die het voor de tegenpartij zullen opnemen. Het enige wat u in zulke gevallen kunt doen, is tijdig omkeren en een omweg maken, of een eindje terug bij bewoners van een huis de politie opbellen. Die kan regelend optreden op grond van de plaatselijke politieverordening. Daarin Kan koolmonoxide voorkomen bij gebruik van een houtkachelf Hoe merk je dat zo'n kachel niet goed functioneert? Is een maal per jaar vegen van de schoorsteen voldoende f En zijn er geen meā€¢tertjes in de handel, waarop je kunt zien hoeveel koolmonoxide er in huis komt f Antwoord: Zo'n metertje zou waarschijnlijk weinig helpen. Koolmonoxide (CO) is een gevaarlijk gas en hoort niet in een bewoond oord thuis. Het ontstaat onder meer door onvolledige verbranding van organisch materiaal, dus daar hoort hout ook bij. Toch zal er bij echt stoken van kleine hoeveelheden hout niet zoveel last van hebben als bij het stoken van kolen. Bij een kolenkachel maakte men immers weleens de fout, veel kolen op te gooien en dan de afvoerklep dicht te draai

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 april 1987

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Koolmonoxide meten

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 april 1987

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken