Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"klein duwtje helpt daklozen al"

2 minuten leestijd

DEN HAAG - "Je hoeft geen huizen te bouwen voor de inwoners van krottenwijken, dat doen ze zelf wel, en daar hebben ze alleen maar een klein duwtje voor nodig".

Dat zei zaterdagmiddag de voorzitter van de Nederlandse Habitatcommissie, M. van der Stoel, bij de opening van de Nederlandse actieweek voor de daklozen. De commissie coördineert alle activiteiten in Nederland in het kader van het Jaar voor de Daklozen 1987. Van der Stoel was zaterdagochtend vroeg teruggekomen uit Kenia, waar hij in Nairobi een conferentie over de daklozenproblematiek heeft toegesproken en waar hij een krottenwijk heeft bezocht waar met behulp van Nederlands geld een aantal voorzieningen is aangebracht.

„Wat op de conferentie vooral duidelijk werd is dat het probleem zo immens groot is", zo zei Van der Stoel. Per dag komen er 50.000 stedelingen bij. Daaruit blijkt ook de noodzaak om het probleem aan te pakken. „En dan blijkt ook wel dat je niet theoretisch in een westers land kunt gaan zitten praten, maar dat je projecten moet ontwikkelen die aansluiten bij wat er in die plaatsen al in gang wordt gezet".

Het Jaar van de Daklozen richt zich niet op daadwerkelijk bouwen van woningen, zoals wel wordt gedacht. Er wordt ook gekeken naar bij voorbeeld verbeteringen in de infrastructuur, het aanleggen van drinkwatervoorzieningen, de afvoer van vuil en de beschikbaarheid van brandstof.

Op de foto de voorzitter van de Nederlandse Habitat-commissie, Van der Stoel. Hij verklaart een 'krot' op het Binnenhof 'bewoonbaar'.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 april 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 april 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken