Bekijk het origineel

50 miljoen Volkswagens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

50 miljoen Volkswagens

2 minuten leestijd

Ia het miljoenenschandaal met de erdwenen deviezen vond er bij 'olkswagen kort geleden een ieuw miljoenenspektakel plaats. )itniaal van een wat plezieriger ard voor de fabriek. In de fabrieen te Wolfsburg rolde op 23 laart jongstleden de 50 miljoenste Volkswagen van de band: een bemgrijke mijlpaal voor het Volksr-agen-concern dat met een jaarmzet van rond de 53 miljard lark momentaal de drie na grootte personenautofabrikant ter weeld is. lomenteel heeft het Volkswagenoncern fabrieken over de gehele weeld, maar de bakermat van het conem ligt in Wolfsburg, waar in 1939 e eerste steen nog. is gelegd door idolf Hitler. In de oorlog -wetA de fariek grotendeels verwoest, maar in 945 kwam de produktie weer opvaljnd snel op gang. Aan het eind van 1945 waren er in Wolfsburg al weer 1785 nieuwe Kevers gemaakt. Vijf jaar later, in 1950, kon het feit dan de 100.000e Volkswagen worden gevierd en nog eens vijf jaar later was het eerste miljoen bereikt.

Een gedenkwaardige dag in de VW-geschiedenis is 17 februari 1972, toen de 15.007.034e Kever van de band rolde. Daarmee was het tot dan toe geldende produktierecord van de bekende T-Ford overtroffen. Op dit moment zijn er in totaal reeds meer dan 20,7 miljoen Kevers geproduceerd, maar speelt de auto nauwelijks een rol meer omdat de Kever alleen nog in beperkte aantallen in Mexico wordt gemaakt.

Inmiddels is de veel modernere Volkswagen Golf hard op weg om het produktierecord van de Kever te overtreffen. Sinds het op de markt komen van dit model in 1973 zijn er meer dan 8,7 miljoen stuks van gemaakt. En iedere dag komen er 3.750 bij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 april 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

50 miljoen Volkswagens

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 april 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken