Bekijk het origineel

Ramp-veerboot veilig afgemeerd in Vlissingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ramp-veerboot veilig afgemeerd in Vlissingen

2 minuten leestijd

VLISSINGEN - De Britse veerboot "Herald of Free Enterprise" is gistermiddag rond vier uur veilig afgemeerd aan de E-kade bij de Scheldepoortwerf in Vlissingen-Oost.

Het schip was rond twaalf uur, na het doorlopen van enkele stabiliteitsproeven, met behulp van twee Belgische sleepboten vanuit Zeebrugge naar de Sloehaven in Vlissingen-Oost gebracht.

Door de harde wind met een kracht van ruim zes kon de. sleepbootwisseling, die aanvankelijk op de Nederlands-Belgische grens bij Cadzand was gepland, niet doorgaan. Na overleg met de scheepvaartautoriteiten in Vlissingen, werd in verband met de veiligheid besloten om de sleepbootwisseling pas voor de Sloehaven te laten plaatsvinden.

AUe scheepvaartverkeer ter plaatse werd tijdelijk stilgelegd. Rond kwart voor drie namen twee Vlissingse slepers en twee werfsleepboten het wrak over, om het bij De Scheldepoortwerf af te meren.

De reis onder leiding van een Vlissingse loods verliep vlekkeloos. Volgens het loodswezen was het vervoer van de Herald geen buitengewoon zwaar karwei. Het gebeurt vaker dat een schip zonder eigen voortstuwing naar de repafatiewerf wordt versleept. De hele operatie is begeleid door het Directoraat-Generaal Scheepvaart en Maritieme Zaken (DGSM) en het loodswezen in Vlis" singen.

De directie van de werf Scheldepoort moest het terrein gistermiddag op last van de Britse rederij Townsend Thoresen volledig afsluiten voor pers en publiek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 mei 1987

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Ramp-veerboot veilig afgemeerd in Vlissingen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 mei 1987

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken