Bekijk het origineel

Stijgende lijn in handelscijfers VS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Stijgende lijn in handelscijfers VS

Tekort op betalingsbalans daalt iets

2 minuten leestijd

WASHINGTON - De Amerikaanse handelscijfers over de eerste drie maanden van dit jaar geven een lichte verbetering te zien. Het tekort op de lopende rekening van de betalingsbalans daalde van een recordniveau van 37,97 miljard dolliar in het laatje kwartaal van vorig jaar tot 37,12 miljard dollar in het eerste kwartaal van 1987, zo heeft het ministerie van handel gisteren bekendgemaakt.

Voor heel 1986 werd het tekort op de lopende rekening herzien van een eerder opgegeven record van 141,4 miljard dollar tot 140,6 miljard dollar. De lopende rekening van de betalingsbalans omvat zowel de handel in goederen als die in diensten, alsmede de overboekingen van rente, dividend en winst.

Eind vorige maand •was bekend geworden dat het tekort op de balans van de goederenhandel is gedaald van 38,6 miljard dollar in de laatste drie maanden van 1986 tot 38,3 miljard dollar in hef eerste kwartaal van dit jaar.

Produktie

Gisteren heeft het bestuur van het stelsel van centrale banken (Fed) bekendgemaakt dat de industriële produktie in de Verenigde Staten in mei met 0,5 procent is gestegen. In april verminderde de produktie nog met 0,1 procent, hoewel deze daling minder groot is uitgevallen dan een eerder opgegeven percentage van 0,4.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 juni 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Stijgende lijn in handelscijfers VS

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 juni 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken