Bekijk het origineel

Open dag land-en tuinbouw in Biesbosch

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Open dag land-en tuinbouw in Biesbosch

Rondleidingen op agrarische bedrijven

2 minuten leestijd

NEDERHEMERT - In het land van Altena en de Biesbosch wordt op zaterdag 4 juli een agrarische open dag gehouden. Een grote verscheidenheid aan land- en tuinbouwbedrijven zet dan de deuren open. Iedereen die belangstelling heeft, ban een bezoekje brengen tussen tien uur 's morgens en vijf uur in de namiddag.

Men kan een bezoek brengen aan een boerderij waar kaas wordt gemaakt, aan een bedrijf waar scharrelkippen worden gehouden, aan een tuinbouwbedrijf waar hydrocultuur wordt toegepast, aan bedrijven met groenteteelt en met bloementeelt, aan een rozenkwekerij, aan een gerberakwekerij en aan een tuinderij waar het hele jaar door chrysanten worden geteeld, aan een fruitteeltbedrijf, aan een cactuskwekerij en aan een melkveebedrijf. Ook het akkerbouwbedrijf ontbreekt niet. Voorts kan een champignonkwekerij worden bezichtigd.

De mensen die op de bedrijven werken, zorgen voor rondleidingen. Het zal daarbij opvallen hoeveel techniek er komt kijken bij een modern agrarisch bedrijf. Op de kaasboerderij kan men 's morgens het kaasmaken volgen. Wat de akkerbouw betreft zal er in het bijzonder aandacht worden besteed aan de produktie van vlas en de verwerking van vlas tot linnen en van graan tot brood. De chrysantenteler heeft het voornemen zijn bezoekers zo mogelijk iets van de oogst te tonen.

Route

Het open-daggebied kan men per auto bereiken via Gorinchem over de A27, via de pontveren DordrechtKop van het Land en bij Drongelen, via de bruggen bij Keizersveer in de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 juni 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Open dag land-en tuinbouw in Biesbosch

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 juni 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken