Bekijk het origineel

Mini-stoomdag in Nijkerk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mini-stoomdag in Nijkerk

2 minuten leestijd

NIJKERK — De vereniging vrienden van het stoomgemaal "Hertog Reynout" zal zaterdag een bijzondere maaldag organiseren. Op deze maaldag, waarbij de "Hertog Reynout" onder stoom staat, zal het gehele terrein rondom het gemaal met marktkramen opgesteld zijn en kan men diverse stoommachines bewonderen in verband met een groots opgezette ministoomdag.

Op deze mini-stoomdag zullen verschillende miniatuurmachines aanwezig zijn, waaronder stoomtreinen, stoomwalsen en stationaire machines. Ook zijn er deze dag verschillende modellen in aanbouw aanwezig. Diverse mensen uit het hele land zijn uitgenodigd om hun modellen te laten zien. De machines zullen zoveel mogelijk in gebruik zijn op deze mini-stoomdag. Voor de stoomlocomotieven wordt zelfs een 100 meter lange spoorbaan aangelegd.

De mini-stoomdag is een initiatief van de vrienden van het stoomgemaal. Zij hebben dit plan opgezet in samenwerking met de Stooragroep Midden-Zuid, die ervaring heeft op het gebied van het bouwen van stoommachines en het organiseren van dergelijke evenementen. Het stoomgemaal Hertog Reynout is gelegen in de polder Arkemheen, ten noordwesten van Nijkerk, en is duidelijk herkenbaar aan de hoge schoorsteen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 4 augustus 1987

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Mini-stoomdag in Nijkerk

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 4 augustus 1987

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken