Bekijk het origineel

Ruimtevaart

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ruimtevaart

1 minuut leestijd

MOSKOU - De Russische kosmonauten Joeri Romanenko en Aleksandr Aleksandrov zullen tot het einde van dit jaar in het ruimtestation Mir blijven. Dit heeft Kerim Kerimov, hoofd van het programma voor bemande ruimtestations, verklaard in een gisteren door het dagblad Sowetskaja Rossija gepubliceerd vraaggesprek. Hij zei dat de vlucht perfect verloopt. „Zij zullen tot het einde van het jaar in het ruimtestation blijven en daarna door een andere bemanning worden afgelost", aldus Kerimov. Romanenko, die op 6 februari in de Mir arriveerde en daar op 1 augustus zijn 43ste verjaardag vierde, zal op 30 september het duurrecord in de ruimte breken. Dat staat sinds 6 september 1984 op naam van drie kosmonauten, die 237 dagen in het ruimtestation Saljoet7 verbleven, een voorganger van de huidige Mir.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 augustus 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Ruimtevaart

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 augustus 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken