Bekijk het origineel

Handelsbalans VS vertoont recordtekort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Handelsbalans VS vertoont recordtekort

2 minuten leestijd

WASHINGTON - De Amerikaanse handelsbalans vertoont over het tweede kwartaal van dit jaar een recordtekort van 39,53 miljard dollar, zo heeft het Amerikaanse ministerie van handel gisteren bekendgemaakt.

Het tekort in het eerste kwartaal is herzien van 38,33 miljard dollar tot 38,76 miljard dollar. De bedragen, berekend op betalingsbalansbasis, geven aan dat het lage niveau van de dollarkoers nog steeds weinig effect heeft op de handelspositie van de VS. De cijfers zijn niet erg verrassend omdat zij in grote lijnen een optelsom vormen van de maandcijfers die al eerder werden gepubliceerd. Het verschil is dat de handel in militaire uitrusting en de transport- en verzekeringskosten niet zijn meegerekend.

Het ongekend negatieve saldo in het tweede kwartaal komt voor een belangrijk deel voor rekening van de maand juni die een onverwacht groot tekort van 15,71 miljard dollar opleverde. De Amerikaanse export is in het tweede kwartaal ten opzichte van de voorgaande drie maanden met 5,2 procent toegenomen tot een voor seizoensinvloeden gecorrigeerd bedrag van 59,98 miljard dollar. De import groeide met 4 procent tot 99,50 miljard dollar.

Het tekort van de VS in de handel met Canada verminderde van 3,9 miljard dollar tot 2,6 miljard dollar. Het tekort met Japan steeg daarentegen van 14,2 miljard dollar tot 14,3 miljard dollar en dat met West-Europa van 5,9 miljard dollar tot 6,9 miljard dollar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 augustus 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Handelsbalans VS vertoont recordtekort

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 augustus 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken