Bekijk het origineel

Vlaardingen krijgt toch tweede parkeergarage

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vlaardingen krijgt toch tweede parkeergarage

gemeenteraden

3 minuten leestijd

Vlaardingen - Ondanks de terughoudendheid van de meeste gemeenteraadsfracties over de bouw van een tweede grote parkeergarage in de Vlaardingse binnenstad wil het college haar plannen op korte termijn doorzetten. Een en ander bleek uit de beantwoording op hierover gestelde vragen door wethouder Chr. van Rhoon tijdens de begrotingsbehandeling 1988.

Gelet op de slechte bezetting van de Afrolgarage geloven de meeste raadsfracties niet zo in een nieuw te bouwen garage aan de Joubertstraat. Wethouder Van Rhoon van verkeer, destijds als CDA-raadslid zeer kritisch ten aanzien van het gemeentelijk parkeerbeleid, ziet de zaken nu echter positiever. „De nieuwe garage is gewoon noodzakelijk, omdat de parkeerdruk niet alleen door bebouwing van de binnenstad zal toenemen, maar ook door de verbeteringsplannen voor de binnenstad tot regionale trekker. Ik schat toch gauw een omzetstijging van 25 procent voor de Vlaardingse winkeliers".

Een motie van de SGP/RPF/GPV-fractie om het parkeertarief in de Afrolgarage met ingang van 1 januari 1988 niet op 1,25 gulden per uur te stellen, zoals dan voor de rest van de binnenstad zal gelden, maar op 1,00 gulden per uur (om hierdoor de aantrekkelijkheid van de garage te vergroten) wees van Rhoon |ls overbodig van de hand. De raadsvergadering is vrijdagavond lange tijd geschorst geweest, omdat de PvdA-fractie de WD wilde afhouden van het instemmen met de een-gulden-motie van de SGP/RPF/GPV. De WD-fractie, mede collegepartij, stemde echter tegen, zodat de motie alsnog werd verworpen.

Singels baggeren
De wateroverlast ten gevolge van de hevige regenval van de afgelopen maanden, was een van de onderwerpen die zeer uitvoering werd besproken tijdens de begrotingsbehandeling. Een SGP/RPF/GPV-amendement om niet te bezuinigen op het baggeren van singels die een opvangfunktie hebben voor overtollig regenwater werd aangenomen.

Wethouder B. Goudriaan verzekerde de gemeenteraad dat in overleg met de bewoners van diverse getroffen straten serieus gezocht wordt naar een oplossing voor de problemen. Hij hekelde de Socialistische Partij (SP), die de bewoners van tien semi-permanente woningen in de Babberspolder heeft „opgejut" om de huur niet te betalen. „Uiteindelijk laat de SP de mensen altijd in de kou staan. Maar wij als college hebben de verantwoordelijkheid de zaken goed op te lossen".

Toen het socialistische raadslid Van Wezel de wethouder betichtte van leugens en „kletsen uit de nek", stelde Goudriaan dat de SP'er niet zoveel naar Cuba moet vliegen, maar zich meer moet verdiepen in de problematiek van de 410 semi-permanente woningen.

Rampenfonds

De bewoners van de getroffen straten zijn door de gemeente inmiddels allen aangeschreven. Voor de meeste gedupeerde huurders van de 410 semi-permanente woningen, een complex dat uiteindelijk geheel zal worden gesloopt en herbouwd, zal zo snel mogelijk naar vervangende huisvesting worden gezocht. Door Vlaardingen is ook een financiële bijdrage gevraagd vanuit het zogenaamde Rampenfonds voor hen die meer dan eens hun inrichting voor een deel verloren zagen gaan.

Na vele uren vergaderen zijn de woensdagavond gestarte begrotingsvergaderingen 1988 zaterdagmorgen om drie uur afgesloten met het aannemen van de begroting, alsook een deel van de ingediende veertig moties en tien amendementen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 16 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Vlaardingen krijgt toch tweede parkeergarage

Bekijk de hele uitgave van maandag 16 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken