Bekijk het origineel

Raad tegen opheffen wijkteams politie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Raad tegen opheffen wijkteams politie

Zoetermeer tevreden over begroting

2 minuten leestijd

ZOETERMEER - Hoewel er op sommige punten kritiek kwam van de diverse fracties, is de gemeenteraad tevreden over de begroting voor 1988 en de meerjarenbegroting 1988-1992 van Zoetermeer. Dat bleek gisteren tijdens de algemene beschouwingen. De meerderheid van de raad zal B en W in zijn beleid op de meeste terreinen steunen. Een uitzondering hierop vormde het beleid ten aanzien van de politie.

De commissaris ziet zich genoodzaakt de ingestelde wijkteams op te heffen. In het politiekorps is een chronische onderbezetting, welke onder andere veroorzaakt wordt door de bezuinigingen van het Rijk. Tijdens de behandeling van de begroting bleek dit zeer gevoelig te liggen. De woordvoerders van CDA, VVD en de gecombineerde SGP/RPF/GPV-fractie maakten zich sterk voor de handhaving van de wijkteams.

PvdA-raadslid W. K. Louw sprak zich hierover genuanceerder uit, maar gaf toch ook de voorkeur aan het handhaven van de wijkteams. Fractievoorzitter J. D. Berghuijs (WD) diende een motie van deze strekking in. CDA-raadslid W. A. Haeser opperde de mogelijkheid om politiekosten door te berekenen aan de gebruikers, zoals bij voorbeeld bij sportactiviteiten.

Een ander punt dat veel aandacht kreeg was het nieuw te bouwen theater in het stadscentrum.. De CDAfractie maakte bezwaar tegen reserveringen hiervoor, omdat de financiering van het theater niet past in het financiƫle plaatje zoals dat in het kemakkoord is opgenomen. Ook de kleine linkse fracties, Links Zoetermeer en de Socialistische Partij waren hier niet zo blij mee. Zij typeren

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Raad tegen opheffen wijkteams politie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken