Bekijk het origineel

Amro Bank wijst verzoek Breevast af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Amro Bank wijst verzoek Breevast af

"Grundbesitz" krijgt geen uitstel van betaling

2 minuten leestijd

UTRECHT - De Amro Bank heeft een dringend verzoek van de bewindvoerders van Bredero Vast Goed (Breevast) om een vergelijk mogelijk te maken tussen crediteuren en Bredero Grundbesitz in WestDuitsland, afgewezen.

De Amro Bank maakt aanspraak op 60 miljoen gulden van Bredero Grundbesitz. De Duitse rechter kan nu geen toestemming geven voor definitief uitstel van betaling voor dit bedrijf. Volgens Breevast-bewindvoerder mr. F. B. Keulen, die dit gisteren in de aandeelhoudersvergadering meedeelde, is een faillissement voor Bredero Grundbesitz nu onafwendbaar.

Op een ander verzoek van bewindvoerders aan de Amro Bank om een hypotheek op een lening van 10 miljoen gulden door te doen halen, is gisteren eveneens negatief gereageerd. Volgens mr. Keulen zal deze zaak bij de rechter aanhangig worden gemaakt. Bewindvoerders lyijgen het met de Amro Bank overigens behoorlijk druk. Zij blijven namelijk ook ageren , tegen zekerheden die deze bank heeft genomen om vorderingen op Breevast van 75 miljoen gulden veilig te stellen. In zijn beleid zal Breevast zich gedragen als was van hoofdelijkheid geen sprake. Bewindvoerders zullen aan de bank overlaten of men zelf een rechterlijke uitspraak hierover wil uitlokken.

Knarsetandend

De vergadering was bijeengeroepen om het derde verslag van bewindvoerders te behandelen alsmede de vertraagde jaarstukken over 1986, waaruit een verlies voor Breevast van ruim 300 miljoen gulden bleek. De bijeenkomst leidde na uren heen-enweer-gepraat tot het knarsetandend vaststellen van de jaarrekening, zonder dat echter aan de inmiddels bijna alle afgetreden bestuurders goedkeuring voor het gevoerde beleid werd verleend.

Deze goedkeuring was aandeelhouders door bewindvoerders afgeraden gezien het bij de ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof ingediende enquêteverzoek. Mocht de ondernemingskamer oordelen dat van wanbeleid sprake is geweest, dan kan zij alsnog de inhoud van de jaarrekening afkeuren.

Mr. Keulen gaf een toelichting op de in zijn verslag geproduceerde cijfers, die hij „zeer reëel" achtte. Het' boekhoudkundig verlies op de projecten in Scheveningen is op 70 miljoen geschat, dat op een Duits winkelcen. trum op 50 miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Amro Bank wijst verzoek Breevast af

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken