Bekijk het origineel

B E G R TING e ra e nteraden Loenen stemt in met tariefsverhogingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

B E G R TING e ra e nteraden Loenen stemt in met tariefsverhogingen

2 minuten leestijd

LOENEN - CDA en PvdA/PPR gingen dinsdagavond akkoord met forse tariefsverhogingen van de gemeentelijke belastingen en heffingen voor 1988 in de gemeente Loenen. Een motie van VVD en Streekplannen om de onroerendgoedbelastjng te beperken tot 4 procent kreeg geen meerderheid. De ogb wordt voor 1988 met 7 procent, legesfarieven met 5 procent, begrafenisrechten gemiddeld met 15 procent en de afvalstoffen en reinigingsrechten met 10 procent verhoogd.

De kadegelden en de toeristenbelasting worden ondanks een initiatiefvoorstel van Streekbelangen niet verhoogd. Volgens het college wordt er te weinig geboden om deze verhogingen te rechtvaardigen. De verhoging van de ogb was volgens de WD onnodig gezien de ruime financiële reserve van de gemeente. „De WD is in hoge mate ontstemd over het voorstel van het college om de ogb met 7 procent te verhogen. Een trendmatige stijging met 4 procent is voor ons het absoluut maximum. Bij een voorgestelde verhoging met 7 procent wordt de burger opgezadeld met een compensatie van uitgaven die door onvoldoende bezuinigingsmaatregelen zijn veroorzaakt. Ook Loenen dient de broekriem nog iets verder aan te halen", aldus WD-fractievoorzitter Kusters.

Om het bezuinigingsbedrag te compenseren wilde de WD de toeristenbelasting en de kadegelden verhogen. Opmerkelijk was volgens de VVD dat de budgetten voor emancipatie en ontwikkelingssamenwerking geschrapt moesten worden. Ook had de VVD moeite met het optrekken van de hondenbelasting van 41 naar 50 gulden.

Reinigingsrechten

Streekbelangen was eveneens van mening om de ogb niet meer dan 4 procent te verhogen. Woordvoerder Peijzel: „Wij vinden de verhoging van de ogb te bruusk. Met name in relatie met de doelstelling van deze belasting. Een verhoging van 5 procent is wat ons betreft het maximale". Om het tekort toch op te vangen stelde Streekbelangen voor om de reinigingsrechten verder te verhogen. Het resterend tekort van ruim 4000 gulden wilde Streekbelangen ten koste laten gaan van de saldi-reserve.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

B E G R TING e ra e nteraden Loenen stemt in met tariefsverhogingen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken