Bekijk het origineel

Fassbinder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Fassbinder

1 minuut leestijd

Over zijn keuze voor CHU/CDA: „In de kring waarin ik opgroeide was de SGP de aangewezen politieke partij. Wanneer mensen uit die hoek mij bestempelen als een verrader, noem ik dat absoluut onjuist. Laat ik het luid en duidelijk zeggen: ik ben van meet af aan CHU'er geweest en voel me nu met hart en ziel CDA-man. Het geestelijk erfgoed van de SGP heb ik geen seconde van mijn leven gedeeld. Ik zie de beperktheid van haar opstelling zo scherp dat ik daarvoor nooit affiniteit zal voelen. Never".

De Haagse Post publiceert de tekst van het omstreden toneel- . stuk van Fassbinder. Hoofdredacteur John Jansen van Galen beantwoordt in een verantwoording de vraag waarom HP van tevoren niet rabbijn Soetendorp heeft gebeld. „Het was, eerlijk gezegd, niet in ons opgekomen '- omdat wij ons niet bewust 'wirer of wilden zijn van net gegeven aa-jc- *.;d^-"v--) de belangenbehartigers van het

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Fassbinder

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken