Bekijk het origineel

Produktie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Produktie

2 minuten leestijd

De Continu Variabele Transmissie zal niet volledig in Tilburg worden gebouwd. Aanvankelijk was dat wel de bedoeling, maar het bleek dat de meeste autofabrieken de produktie van de nieuwe versnellingsbak in eigen huis wilden houden. Wel wilden ze bij Van Doorne's Transmissie in Tilburg de speciale duwbanden bestellen, die het meest ingewikkelde deel van de versnellingsbak vormen. Ook zal in Tilburg het onderzoeks- en ontwikkelingswerk met betrekking tot verdere versies van de CVT worden gedaan.

Inmiddels zijn er twee auto's die met de nieuwe automatische versnellingsbak uitgerust worden: de Fiat Uno Selecta en de Ford Fiesta CTX. Volgens Liebrand zijn besprekingen met andere autofabrieken over de produktie vah de nieuwe versnellingsbak in een vergevorderd stadium. Welke fabrieken dit zijn, wilde hij echter nog niet zeggen. Ook is men bezig een CVT te ontwikkelen die in grotere auto's toegepast zal kunnen worden. Voor de toekomst denkt men zelfs aan de toepassing van CVT's in vrachtwagens.

Hoewel de produktie van de specials duwbanden in de fabriek in Tilburg inmiddels volop aan de gang is, zal Van Doorne's Transmissie dit jaar waarschijnlijk nog met es:; verlies van 9 miljoen gulden afsluiten. Dat is in ieder geval minder dan het verlies van 20 miljoen in 1986. Voor 1988 verwacht de heer Liebrand dat het bedrijf eindelijk uit de rode cijfers zal komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Produktie

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken