Bekijk het origineel

Sprang-Capelle staat voor forse uitgaven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Sprang-Capelle staat voor forse uitgaven

Fonds gevormd voor bouw van raadhuis

3 minuten leestijd

SPRANG-CAPELLE - De gemeente Sprang-Capelle heeft voor de bouw van een nieuw gemeentehuis in korte tijd een reservekapitaal gevormd van circa 3 miljoen gulden. Ir. P. Konings (VVD) trok daaruit gisteravond in de raad bij de behandeling van de begroting de conclusie dat B en W straks met een geldverslindend plan komen. De bouw van een gemeentehuis staat op de lijst van werken voor de periode 1988-1992.

De WD'er vond dat het vormen van nog meer reserves voor dit plan moet worden stopgezet. Naar zijn idee is het nodig voorrang te geven aan het vergroten van het reservefonds voor de aanleg van de Weg om de Noord. Dat is de route van de Koesteeg via de Oudestraat tot achter de sportvelden in Sprang naar de nieuwe provinciale weg Loon op Zand-Waalwijk.

De weg zal een deel van de drukke verkeersader door Sprang-Capelle ontlasten. Met de aanleg is naar raming 5 miljoen gulden gemoeid, de verbetering van de Koestecg meegeteld. In het reservefonds voor de Weg om de Noord zit nog maar een paar ton.

Konings verwacht daarom dat de inwoners voor deze toekomstige route moeten gaan betalen. Zo wil dé gemeente in 1989 rioolbelasting invoeren, zonder dat de belasting op onroerend goed evenredig wordt verlaagd. Ir. Konings verzekerde dat zijn partij daarmee niet akkoord zal gaan.

„De belasting op onroerend goed is al hoog genoeg", zei fractievoorzitter H. Overweel van het CDA. Hij adviseerde B en W niet te ijveren voor het verhogen van de baten maar voor het verlagen van de kosten.

Mevrouw W. Convents (PvdA) was het daar geheel mee eens. „Praat niet meer over het invoeren van rioolbelasting", hield zij het college voor.

Bezuinigen

Voorzitter K. Versluis van de SGP vestigde er de aandacht op dat in de sector cultuur en recreatie het tekort op de begroting is gestegen met ruim 12 procent of 180.000 gulden tot een bedrag van anderhalf miljoen. Hij vroeg B en W met klem op verschillende posten te bezuinigen. Ook zijn devies was: Geen zwaardere lasten voor de bevolking.

Drs. P. de Gier (Gemeentebelangen) oordeelde dat onderhoud en vernieuwing van de riolering de komende jaren veel gaan kosten. Gemiddeld wel 8000 gulden per aansluiting, had hij berekend. Komt er geen rioolbelasting, dan zal er naar zijn idee een fonds moeten worden gevormd voor een lange reeks van jaren.

De Gier gaf het college in overweging eens te onderzoeken hoe men in Sprang-Capelle denkt over de aanleg van een recreatiepark. Tijdens de onlangs gehouden voorlichtingsbijeenkomst in Zidewinde lieten volgens hem alleen de tegenstanders van het plan zich horen. Hij zei te weten dat er ook velen zijn die instemmen met de komst van zo'n park.

Het antwoord van B en W volgt in de vergadering van 8 december.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Sprang-Capelle staat voor forse uitgaven

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken