Bekijk het origineel

Rotterdam bezuinigt drastiscli op welzijn

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rotterdam bezuinigt drastiscli op welzijn

,Pver lagere aanslag viel niet te praten''

2 minuten leestijd

n ROTTERDAM - Volgend jaar zal de gemeente Rotterdam 8,9 miljoen gulden bezuinigen op iiet sociaal-cultureel werk. Daarnaast zal er 1 miljoen, ten laste van de college• prioriteit "overig beleid", voorlopig nog niet voor andere ^ doelen worden besteed. In overgrote meerderheid nam de gemeenteraad van Rotterdam gisteren deze beslissing.

Van onze correspondent j De welzijnssector in de Maasstad jwas verbitterd over dit besluit. Zij j had graag op basis van een lagere be»zuinigingsaanslag met het gemeenteJ bestuur willen overleggen over her«structurering van deze sector. Over {een lagere bezuinigingsaanslag viel j met het gemeentebestuur niet te pra

Jten.

Hoewel de achterban (wijken, organisaties, vrijwilligers) was opgeroepen om niet massaal de gemeenteraadsvergadering bij te wonen, uit vrees voor eventuele ongewenste negatieve effecten, was er toch veel belangstelling vanaf de publieke tribune. exact aangegeven bezuinigingen per sector nog eens te overwegen en te herzien in samenhang met het aantal maatschappelijke problemen haalden het niet. Voor de verantwoordelijke wethouder waren deze moties niet uitvoerbaar.

Amendementen van PvdA betreffende enkele kleine ombuigingen werden aangenomen, hoewel de CDA-fractie zich maar liever bij het concrete raadsvoorstel hield. De intentie van moties ingediend door PvdA en WD lagen zo dicht bij elkaar dat alsnog getracht zal worden begrippen als „instandhouding van kernfuncties" en een „gestructureerd herstructureringsoverleg" in een nieuwe gezamenlijke motie samen te vatteii. De raad zal zich daar de volgende vergadering over buigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Rotterdam bezuinigt drastiscli op welzijn

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken