Bekijk het origineel

Maartensdijk heeft nog investeringsruimte

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Maartensdijk heeft nog investeringsruimte

2 minuten leestijd

MAARTENSDIJK - De gemeentelijke tarieven en belastingen worden het komend jaar niet verhoogd. Dé gemeenteraad besloot hiertoe bij het vaststellen van de begroting voor 1988. Men volgde hierin het voorstel van het college van B en W. In de vastgestelde begroting is nog ruimte voor noodzakelijk geachte investeringen.

Het college waarschuwt de raad evenwel dat de vooruitzichten na 1988 wat minder gunstig zijn. Zoals het er thans uitziet zal er dan steeds een tekort optrtden. _

De gemeenteraad besprak woensdag- en donderdagavond de begroting en de aanbiedingsbrief. Bij de beantwoording van de vele vragen deelde loco-burgemeester wethouder G. Buitenhuis mee dat de sociaal-culturele werkgroep, die onlangs door het gemeentebestuur werd ingesteld, nog niet „bemensd" kan worden; men kan geen kandidaten vinden die geschikt zijn en die tevens iets voor deze werkgroep voelen.

Naar aanleiding van een vraag van D66 over de gemeentelijke bijdrage voor ontwikkelingssamenwerking zegde Buitenhuis toe dat het college van B en W bereid is initiatieven vanuit de bevolking op dit punt te steunen. Met betrekking tot de woningbouw stelde wethouder Klaassen namens het college, dat men zich bewust is dat Maartensdijk als buffer tussen Utrecht en Hilversum fungeerd.

Dit heeft tot gevolg dat er uitsluitend.voor de „eigen behoefte" gebouwd wordt. Daartoe zijn bepaalde criteria opgesteld. Men wil deze criteria nog wat aanscherpen om zodoende de eigen behoefte verder te versmallen. Er staan momenteel nog , enkele tientallen woningen in de kern Hollandse Rading op het bouwprogramma, terwijl daarna uitsluitend de bouwlocatie Prinsenhof (tussen Prins Bemhardlaan en Prinsenlaan) te Maartensdijk beschikbaar is. Er is hier nog plaats voor ruim honderd woningen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Maartensdijk heeft nog investeringsruimte

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken