Bekijk het origineel

Weer nationale actie voor hongerend Afrika

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Weer nationale actie voor hongerend Afrika

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Radio en televisie zullen uitgebreid aandacht besteden aan de nationale actie "Afrika Nu" die vier hulporganisaties op touw hebben gezet voor de slachtoffers van de droogte in Afrika. Dit hebben de organisaties en de NOS gisteravond meegedeeld.

TOKIO Landmeters doen hun werk op de twee rotsen waaruit het Japanse eiland Okinotorishima bestaat. De rotsen, 5 en 2 meter in doorsnede, liggen 1700 km ten zuiden van Tokio in de Stille Oceaan. De Japanse regei'ing is de-ze week akkoord gegaan met een investering van ruim 400 miljoen guldeti om het eiland boven water te hooiiden. Op die manier worden de territoriale aanspraken van Japan op 400.000 vierkante kilometer oceaan verzekerd.

In de week van 14 tot en met 20 december zal elke avond om half negen een nieuwsbulletin van tien minuten worden uitgezonden waarin achtergronden en oorzaken van de noodsituatie in Afrika worden belicht. Vanaf 6 december zullen alle omroepen korte spots uitzenden waarin de kijkers wordt opgeroepen geld te storten op het speciale gironummer 555. De AVRO zal op 21 december 's avonds televisie-zendtijd ter beschikking stellen voor een uitzending die het hoogtepunt van de actie moet vormen.

De actie is een initiatief van de Stichting Mensen in Nood, het Nederlandse Rode Kruis, Novib/Gast aan Tafel en de Stichting Oecumenische Hulp, en wordt gesteund door Artsen Zonder Grenzen, Tear Fund, Terre des Hommes en Unicef.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Weer nationale actie voor hongerend Afrika

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken