Bekijk het origineel

Roepprijzen voor varkens ongewijzigd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Roepprijzen voor varkens ongewijzigd

Verbetering weinig waarschijnlijk

2 minuten leestijd

NUNSPEET — De grote slachterijen hebben de roepprijzen voor de in de week tot 27 november overgenomen varkens ten opzichte van voorgaande week niet gewijzigd. Uitgegaan werd van ƒ 2,73-2,95 per kg voor geslachte varkens, 73/93 kg, basis af-mestbedrijf, Kl. A 52% en Incl. 5,4% btw.

Voor varkens van andere kwaliteiten en gewichten gelden kortingen resp. toeslagen. In de week van 16 tot 20 november werden ongeveer 364.000 varkens geslacht, even zoveel als in de week daarvoor.

Er werden in die week 47.830 levende varkens uitgevoerd, alsmede 6233 ton halve varkens (rond 73.000 varkens) en 7948 ton varkensvlees in deelstukken. Aan mestbiggen gingen 2543 stuks naar Italië en 4426 naar Spanje.

Over het algemeen blijft de markt lusteloos. 'De binnenlandse afzet is, ondanks de lage prijzen, weinig bevredigend. De uitvoer van levende varkens loopt de laatste weken wat terug, waarbij overigens Italië nog steeds een willig koper blijft. In de vleesgroothandel gingen deze week de prijzen van schouders en hammen weer wat onderuit.

De Duitse markt is moeilijk prijshoudend, in Frankrijk liepen de opbrengsten in Bretagne weer iets terug.

Overvoerd

De markt blijft overvoerd en het ziet er naar uit dat een prijsverbetering op korte/middellange termijn weinig waarschijnlijk is.

De lage dollarkoers heeft er onder andere toe geleid dat Denemarken een deel van zijn produktie op de EG-markt afzet, wat de druk nog vergroot. In de week tot 21 november luidde de EUROP-notering als volgt: stieren R3 ƒ 7,46 (-(-4 cent); koeien 03 ƒ 6,16 (-4 cent). Vorig jaar was dat ƒ8,01 en ƒ 6,02 en.in 1985 ƒ 8,30 en ƒ6,32.

Een teleurstellende export is van invloed op de prijzen zoals die op de veemarkten tot stand komen, waarbij ook de omvang van het aanbod een rol speelt. De prijzen van nuka's liepen wat terug.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 30 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Roepprijzen voor varkens ongewijzigd

Bekijk de hele uitgave van maandag 30 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken