Bekijk het origineel

Verenigingsgebouw voor hervormd Oost-Souburg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verenigingsgebouw voor hervormd Oost-Souburg

2 minuten leestijd

OOST-SOUBURG - De hervormde gemeente van Oost-Souburg heeft zaterdag haar nieuwe verenigingsgebouw naast de kerk aan het Oranjeplein officieel in gebruik genomen. Het gebouw, dat de naam "De Ark" draagt, kan aan maximaal 140 personen plaats bieden. De totale kosten van het gebouw bedroegen 450.000 gulden.

De hervormde gemeente van OostSouburg maakte al jaren gebruik van verschillende onderkomens voor haar kerkelijke activiteiten. Na overleg met de leden werd besloten om achter het kerkje een verenigingsgebouw te bouwen. Er werd een ontwerp gemaakt dat goedgekeurd moest worden door monumentenzorgr omdat het gebouwtje aan de uit 1300 stammende kerk moest worden vastgebouwd. Na wat aanpassingen werd het groene licht voor de bouw gegeven.

Een aannemer bouwde het 'raamwerk' van het gebouw, waarna de gemeenteleden zelf aan de slag gingen. Via allerlei acties trachtte de gemeente geld bijeen te brengen voor de bouw.

Het gebouw heeft de vorm van een ark en telt zeven ronde patrijspoortraampjes. De zaal in het gebouw biedt plaats aan maximaal. 140 personen en kan door schuifwanden worden verkleind. Door de hal van het gebouw erbij te betrekken kan de zaal worden vergroot.

Er worden toespraken gehouden door voorzitter J. D. Verk├╝ijl van de kerkvoogdij van de Nederlandse Hervormde Kerk in Zeeland, architect Van Ouwerkerk eri ds. F. Schnee van de evangelische gemeente van Elbin-, gerode uit Oost-Duitsland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 30 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Verenigingsgebouw voor hervormd Oost-Souburg

Bekijk de hele uitgave van maandag 30 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken