Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

" " — -- - Opnieuw jaarboek over Achterhoek en Liemers

2 minuten leestijd

DOETINCHEM - Het Jaar- voertaal kozen. De dochter van de boek Achterhoek en Liemers 1988 Achterhoekse „dialectschriever" G. J. -onder redactie van het Staring Meinen (1881-1934), Jo Hulshof-MeiInstituut- is uit. Het elfde jaar- ".en- beschrijft in het jaarboekje de hnekie verscheen onder aiisniciën zm van en onzm over dialect. DoeKje verecneen onoer auspiciën jjgt staring instituut organiseert van de Oudheidkundige Vereni- elk jaar een schrijfwedstrijd in saging De Graafschap. Ook ditmaal menwerking met de Achterhoekse heeft het boekje een rijk gescha- Boekverkopers Kring. De deelnemers keerde inhoud. mogen zich bedienen van de streek--^ . . ,'. » . . taal of het Algemeen Nederlands. De He jaarboek beoogt een afspiege- ^ ^ winnende verhalen staan in het

schoolmeester-dichters en -schrijvers, die (een) Achterhoeks (dialect) als ling te zijn van de activiteiten die door de oudheidkundige vereniging op heemkundig gebied worden ontplooid. Een twintigtal schrijvers en schrijfsters leveren bijdragen over genealogie, recht, geschiedenis, kunst en dialect.

De Achterhoek is de benaming voor de Gelderse landstreek ten oosten van de Rijn en de IJssel, met uitzondering van de Liemers. De Liemers -ook wel de Lijmers genoemdligt in het oosten van Gelderland. Het gebied wordt begrensd door de Rijn, de IJssel, de Oude IJssel en Duitsland.

De naam Achterhoek werd in de 19e eeuw gekozen in de kringen van boekje afgedrukt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken