Bekijk het origineel

Westelijke randweg Woerden scoort hoog

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Westelijke randweg Woerden scoort hoog

Inspraakavond over afronding Molenvliet

3 minuten leestijd

WOERDEN — Naar aanleiding van een verrichte structuurstudie naar de afronding van de Woerdense wijk Molenvliet heeft de gemeente twee varianten opgesteld: een variant met en een variant zonder westelijke randweg om Woerden. De variant met een westelijke randweg scoort volgens wethouder A. Groen erg hoog. Woensdagavond 9 december kan men zijn mening geven over de structuurstudie tijdens een inspraakavond die in het stadhuis gehouden zal worden.

Van onze correspondent ^

Dit blijkt uit tellingen die in het kader van een op te stellen verkeersstructuurplan gehouden zijn. In de afronding van Molenvliet is onder andere de voltooiing van het wijkhart opgenomen. Naast het aan te leggen wijkpark op de voormalige vuilstortplaats zal het beschermd-wonencomplex gerealiseerd worden. Daarnaast is er nog ruimte om het winkelcentrum uit te breiden, als daar behoefte aan is. Een onderzoek moet dit nog uitwijzen.

In het kader van het landinrichtingsplan Driebruggen zal er volgens de variant zonder de westelijke randweg 27 hectare bos aangelegd worden aan de westzijde van Molenvliet. Bij aanleg van de westelijke randweg, die via een brug over de Oude Rijn zal aansluiten op Rietveld, zal er minder bos aangelegd worden.

Volgens het plan is de relatie tussen stad en landschap zonder randweg het sterkst. Een nie\iwe weg die aansluit op de oprit van de A-12 bij Waarder zal dan echter ook niet aangelegd worden. Wel wordt dan de Waardsebaan doorgetrokken tot aan de westzijde van het toekomstige wijkpark.

Het lijkt het meest waarschijnlijk dat er een westelijke randVeg komt. Deze randweg zal aansluiten op de nog aan te leggen nieuwe verbindingsweg tussen Woerden en Waarder langs de A-12. De verbindingsweg is ook opgenomen in het landinrichtingsplan Driebruggen. De gemeente Driebruggen ziet een dergelijke weg ook als noodzakelijk om het Oosteinde van Waarder van autoverkeer te ontlasten.

Naar aanleiding van de eerdergenoemde t-ellingen lijkt Woerden steeds meer bereid de westelijke randweg aan te leggen en zo mee te werken aan de weg naar Waarder. Het is de bedoeling dat de rand-van Molenvliet in lobben uitgebouwd wordt. Door de bouw van 300 extra woningen kan deze 'beweeglijke' bebouwingsrand gerealiseerd worden. Voor de extra bebouwing is nog toestemming vereist van de provincie. Om geluidsoverlast te voorkomen, komt de randweg op voldoende afstand van deze woningen. De weg doorsnijdt vervolgens het nieuwe volkstuinencomplex en gaat onder de A-12 door naar Waarder.

Het wijkpark Molenvliet wordt mogelijk al begin volgend jaar aangelegd. Volgens het plan wordt het een natuurlijk park met wijdse uitzichten, omgeven door ruime waterpartijen. Het park wordt beplant met veel ruig gras en enkele zuilvorraige boompartijen. Het zal alleen voor voetgangers toegankelijk zijn. De inrichtingskosten bedragen 1.365.000 gulden. Voor het onderhouden van het park heeft de gemeente jaarlijks 75.000 gulden beschikbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Westelijke randweg Woerden scoort hoog

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken