Bekijk het origineel

Loenen geeft 21 asielzoekers onderdak

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Loenen geeft 21 asielzoekers onderdak

1 minuut leestijd

LOENEN — De gemeente Loenen zal 21 asielzoekers opvangen. Alle politieke partijen stemden ermee in dat de gemeente voor de opvang van zeven asielzoekers dit jaar en veertien asielzoekers per 1 februari 1988 grote eengezinswoningen zal huren van woningbouwvereniging "De Vcehtparel". Dit bleek gisteravond tijdens de openbare vergadering van de raadscommissie welzijn.

Het gemeentebestuur wil uit voorzorg wel eerst een informatieavond beleggen om na te gaan of er van de bevolking weerstand is te verwachten. Met de opvang van asielzoekers voldoet de gemeente aan een verzoek van minister Brinkman om het aantal opvangplaatsen gelijk te laten zijn aan 1 of 2 promijle van de inwoners van Loenen. In een later stadium wordt bekeken of een stijging tot 3 promille noodzakelijk is.

CDA en PvdA/PPR vroegen zich af of een geconcentreerde opvang in een groot gebouw niet de voorkeur verdiende boven een verspreide opvang in woonhuizen.

Aan de opvang zijn voor de gemeente nauwelijks kosten verbonden. Per asielzoeker stelt het Rijk 445 gulden "tjer maand beschikbaar voor levensonderhoud, plus eventueel een toelage als er sprake is van een gezinsleven. Bovendien wordt per asielzoeker maandelijks 645 gulden aan de gemeente vergoed voor diverse andere kosten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Loenen geeft 21 asielzoekers onderdak

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken