Bekijk het origineel

Fokker krijgt weer driemanschap aan top

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Fokker krijgt weer driemanschap aan top

President Fokker Aircraft voorgedragen

2 minuten leestijd

SCHIPHOL - De raad van commissarissen van Fokker draagt nog deze maand in een buitengewone vergadering van aandeelhouders dr. R. J. van Duinen, nu president van Fokker Aircraft, voor als lid van de raad van bestuur van het Fokker-concern.

De 47-jarige Van Duinen zal daarnaast voorlopig zijn huidige functie bij de vliegtuigfabriek blijven vervullen, zo heeft Fokker gisteren bekendgemaakt. Onlangs stapte bij Fokker de 58-jarige vice-voorzitter D. Krook ' op, nadat hij in een krant bestuursvoorzitter F. Swarttouw had bekritiseerd.

In de aandeelhoudersvergadering wordt ook de van Transol afkomstige J. E. Nederkoorn voorgedi-agen, die in de raad van bestuur de eerder dit jaar vertrokken financiële deskundige mr. R. C. van den Heuvel moet opvolgen. Na de vergadering van aandeelhouders zal de raad van bestuur dus opnieuw uit drie mensen bestaan.

Steunoperatie

In dezelfde buitengewone vergadering zal ook aan de orde komen de steunoperatie van banken en overheid, die onder meer inhoudt dat de Staat een belang zal nemen van hoogstens 49 procent. De staat wil een deel van in het verleden verstrekte ontwikkelingsfinanciering, die onder bepaalde voorwaarden in de toekomst zou moeten worden terugbetaald, omzetten in aandelenkapitaal.

Formeel zal hiervoor het aantal aandelen vrijwel moeten worden verdubbeld. De staat wil per aandeel ƒ20 betaler., hetgeen ƒ106 miljoen zal kosten. Doordat de huidige aandeelhouders voorkeursrecht hebben bij uitgifte van nieuwe aandelen, moeten zij hierin toestemmen. Als zij financiële eisen stellen, zou dat de overheidssteun kunnen doen afne

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Fokker krijgt weer driemanschap aan top

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken