Bekijk het origineel

Regjo-smppüirs

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regjo-smppüirs

2 minuten leestijd

ASSEN - De rechtbank in Assen heeft gisteren de 35jarige J. W. uit Steenwijk wegens doodslag op de 56jarige W. Russchen tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld. W. en een medeplichtige pleegden in m«i van dit jaar een inbraak in een woonboot in Meppel waarbij zij door de' bewoner werden betrapt. De bewoner werd daarop door hen om het leven gebracht, waarbij zij onder meer een hamer en een windbuks als slagwapen gebruikten. De rechtszaak tegen W.'s mededader is aangehouden voor het opmaken van een psychiatrisch rapport.

roofd van 85.000 gulden. Een van de overvallers schoot een kogel dwars door zijn lichaam. De artsen noemden het een wonder dat hij nog leeft. De politie heeft grote moeite gehad het bewijs tegen de vier ontkennende verdachten rond te krijgen. Na hun aanhouding heeft een hoofdinspecteur gezegd dat er niet genoeg bewijs was. De advocaten vroegen daarom' onmiddellijke invrijheidstelling. vangenisstraf. Hij pleegde in de Friese hoofdstad 52 inbraken in de periode tussen oktober 1986 tot augustus 1987. De waarde van de gestolen goederen lag tussen de 350.000 en 500.000 gulden. Van de buit, voornamelijk video" en afspeelapparatuur, antiek en sieraden, is vrijwel niets teruggevonden. Van D. verkocht de goederen door aan helers. Het geld besteede hij aan drank, gokken en discotheekbezoek. De reden daarvan is de weigering van het provinciebestuur om de waterwincapaciteit in de duinen bij Katwijk uit te breiden. Dat heeft directeur J. Haijkens van de LDM gistermiddag tijdens een persconferentie in Leiden bekendgemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Regjo-smppüirs

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken