Bekijk het origineel

Braks dringt aan op uitbreiding televeilen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Braks dringt aan op uitbreiding televeilen

Nieuwe CVZ in Kapelle geopend

2 minuten leestijd

KAPELLE - Minister Braks van landbouw is een voorstander van het zogenoemde televeilen: een systeem waarbij een koper op de ene veiling via een speciale verbinding tegelijkertijd kan kopen op een andere.

Braks hoopt dat een verdere concentratie van de fruit- en groenteveilingen op deze financieel voordelige manier snel zijn beslag krijgt.
De minister zei dit gisteren tijdens de opening van de nieuwe Coöperatieve Tuinbouwveiling Zeeland (CVZ) in Kapelle, een veiling die na fusie van vier plaatselijke veilingen tot stand is gekomen en nu tot de grootste fruitveilingen in Nederland behoort. De investeringen bedroegen 32 miljoen gulden en de jaaromzet is 45 miljoen gulden.
De minister zei te hopen dat het Gelderse rivierengebied, Utrecht en Noord-Holland nu snel het goede voorbeeld van televeilen in Zeeland zullen volgen.
Het Zeeuwse fruitareaal vertegenwoordigt met iets meer dan vierduizend hectare ongeveer 20 procent van het totaal in Nederland. Deze oppervlakte mag volgens de minister beslist niet teruglopen wil de nieuwe Zeeuwse veiling niet in de problemerii, komen.

Zoet water
De voorzitter van de CVZ, W. de Jager, uitte tijdens de officiële opening van de nieuwe veiling felle kritiek op de bestuurders van de provincie Zeeland en de waterschappen over het dreigende tekort aan zoet water voor de landbouw in deze provincie. Zeeland is het enige gebied in Nederland waar dit tekort bestaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Braks dringt aan op uitbreiding televeilen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken