Bekijk het origineel

Oproep van mevrouw Heijn leidt tot tips

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Oproep van mevrouw Heijn leidt tot tips

Informatiestop vooralsnog gehandhaafd

2 minuten leestijd

HAARLEM - Het NOS-journaal, de politie en Ahold hebben tips en reacties binnengekregen naar aanleiding van het tv-optreden donderdagavond van de vrouw van de ontvoerde Ahold-topman Gerrit Jan Heijn. Mevrouw Heijn richtte zich in deze oproep direct tot de ontvoerders. Zij vroeg om de vrijlating van haar man dan wel herstel van het contact.

Ahold sprak gisteren van een „verhoogd aantal" tips. Het concern wilde hier niet verder op ingaan. De door de familie Heijn gewenste informatiestop wordt vooralsnog gehandhaafd.

Bij het NOS-journaal, dat de oproep van mevrouw Heijn uitzond, kwamen voor zover bekend twee tips binnen. Die zijn doorgegeven aan het beleidscentrum van politie en Justitie in Haarlem. Dat centrum in het Haarlemse hoofdbureau van politie ontving zelf ook „een handvol tips". Alle tips worden, zoals gebruikelijk, nagetrokken, aldus een woordvoerder van het centrum. Ook hij onthield zich van verder commentaar. Hoeveel tips er naar aanleiding van de ontvoering in totaal zijn binnengekomen, is onbekend. In een veel eerder stadium werd gesproken over ruim zevenhonderd tips.

Telefoon

Mevrouw Heijn zei donderdagavond dat de ontvoerders niet meer van zich lieten horen sedert de maar gedeeltelijk geslaagde losgeldoverdracht eind vorige week in de omgeving van Arnhem. De ontvoerders hebben zich in de „contactcyclus" de afgelopen maanden overigens wel eens langer stilgehouden.

Inmiddels is ook duidelijk geworden wat er vorige week is misgegaan bij de overhandiging van de losprijs. Een deel van de losprijs (geld en diamanten) werd in een tas gedeponeerd bij een oude eik langs rijksweg 12 ter hoogte van Wolfheze bij Arnhem. De ontvoerders hebben deze tas met inhoud, voor zover bekend, op deze lokatie in hun bezit gekregen.

De Ahold-medewerker met de rest van het losgeld moest vervolgens naar een filiaal van Albert Heijn in Arnhem rijden. Hij zou daar telefonisch nieuwe instructies krijgen, maar de losgeldrijder kon het filiaal niet binnen. Hij hoorde wel een telefoon rinkelen.

De politie, die niet in de buurt was, sprak na afloop over een „onvoltooide actie". Pas geruime tijd later ging de politie in de omgeving een kijkje nemen. De ontvoerders waren toen al lang verdwenen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Oproep van mevrouw Heijn leidt tot tips

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken