Bekijk het origineel

Cacao-overleg loopt uit op mislukking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Cacao-overleg loopt uit op mislukking

2 minuten leestijd

LONDEN - Het overleg dat de grote cacaoproducerende en -verbruikende landen In Londen hebben gepleegd over methoden om de daling van de cacaoprijs op de wereldmarkt tegen te gaan, is mislukt, zo Is zaterdag In Londen meegedeeld.

De partijen in de Internationale Cacao Organisatie (ICCO) konden het er niet over eens worden bij welke marktprijs er cacao uit de overvoerde markt moet worden genomen. De verbruikende landen wilden over het algemeen een lager prijspeil aanhouden dan de producenten.

De ICCO komt nu weer bijeen op 29 februari, en dat betekent dat er tot die tijd ook geen cacao uit de markt wordt genomen om de prijs te steunen. De ICCO beschikt over een buffervoorraad waarin cacao kan worden opgeslagen, als de prijs op de wereldmarkt te ver zakt, en waaruit cacao kan worden verkocht als de prijs te ver oploopt. Het mechanisme functioneert overigens al niet meer sinds juni, toen de beheerder van de buffervoorraad de hem toegestane hoeveelheid cacao opkocht. Om meer uit de markt te nemen was de toestemming van de ICCO vereist.

De cacaoprijzen op de wereldmarkt zijn kort geleden op hun laagste niveau van de afgelopen vijf jaar terechtgekomen. Afgelopen donderdag ging de prijs vrij plotseling omhoog, toen de cacaohandelaren de indruk kregen dat de ICCO het wel eens kon worden over een nieuwe prijs. Vrijdagavond nog verklaarden enkele afgevaardigden bij de besprekingen dat er bijna overeenstemming was bereikt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Cacao-overleg loopt uit op mislukking

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken