Bekijk het origineel

Polen schreeuwt om medische voorzieningen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Polen schreeuwt om medische voorzieningen

2 minuten leestijd

WARSCHAU - In de ziekenhuizen en apotheken in Polen is sprake van een „desastreuze" toestand op het terrein van medicijnen en andere medische hulpmiddelen. Dit schrijft Polityka, het weekblad van de Poolse (pro-communistische) Verenigde Arbeiderspartij, in het jongste nummer.

„In het regionale ziekenhuis van Wloclawek (200 km ten westen van Warschau) beschikt de kraamafdeling over niet één gram natuurlijke of kunstmatige watten, hebben de chirurgen en oogartsen niet de beschikking over gas of verbandmiddelen, vragen de keelartsen met veel misbaar om schoonmaakdoekjes, terwijl de verloskundigen geen luiers hebben voor de zuigelingen".

„De toestand Is desastreus", zegt Jadwlga Stakum, die de medicijnkamer van het ziekenhuis beheert, waar veel medicamenten niet meer voorhanden zijn. „Het beeld is even somber in de regionale ziekenhuizen in Bydgoszcz, Chojnice, Brodnica en Torun", zegt de ambtenaar voor de volksgezondheid in de regio Wloclawek.

Het blad geeft de volgende beschrijving van een scène in een apotheek: „Een jonge vrouw die onlangs Is bevallen van een kind wil twee pakken watten kopen en maandverband. Het één of het ander, zo, krijgt ze van de apotheker te horen.

De directies van Poolse ziekenhuizen worden met „beloften" afgescheept, als antwoord op hun herhaalde schriftelijke verzoeken aan de autoriteiten, schrijft Polityka aan het eind vap het bericht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Polen schreeuwt om medische voorzieningen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken