Bekijk het origineel

Joegoslavië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Joegoslavië

1 minuut leestijd

BELGRADO - De regerende communistische partij in Joegoslavië maakt momenteel een crisis door, die ernstige gevolgen kan hebben voor de toekomst van de partij en van het land. Dat heeft Ivan Brigic, lid van het presidium van het Centraal Comité, gisteren tijdens een plenaire zitting verklaard. Dusan Dragosavac, een van de mensen die het gezamenlijk leiderschap van de partij dragen, zei tijdens dezelfde zitting dat er sprake is van een „vertrouwenscrisis" tussen de CP en de Joegoslavische bevolking. Het land beleeft momenteel in economisch, politiek en sociaal opzicht een van de zwaarste perioden uit zijn geschiedenis. Het Centraal Comité was gisteren voor de tweede dag bijeengekomen om te proberen de eenheid binnen de gelederen te herstellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Joegoslavië

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken