Bekijk het origineel

Maximum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Maximum

1 minuut leestijd

Fokker heeft gelijktijdig twee types verkeersvliegtuigen ontwikkeld, de F50 en de FIOO, en de ontwikkeling daarvan heeft veel meer geld gekost dan was voorzien. De vliegtuigfa''™'^ *^ vrijwel geheel afhankelijk van de verkoop van deze vliegtuigen, maar een onvoorzien scherpe daling van de dollar maakt concurrentie uitermate moeilijk, waardoor de vooruitzichten niet rooskleurig zijn.

De overheid neemt een deel van de ontwikkelingskosten van nieuwe vliegtuigen voor haar rekening, maar dat is aan een maximum gebonden en dat maximum is inmiddels overschreden. Vorig jaar kwam 187 miljoen gulden aan ontwikkelingskosten voor rekening van Fokker en dit jaar zal het gaan om 170 miljoen. De rentabiliteit en de liquiditeit van de onderneming worden daardoor sterk aangetast en problemen in de aanloop naar serieproduktie hebben de moeilijkheden nog groter gemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Maximum

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken