Bekijk het origineel

Nunspeet komt met nota over bestum^dwang

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nunspeet komt met nota over bestum^dwang

2 minuten leestijd

NUNSPEET - In de gemeente Nunspeet is de nota bestuursdwang verschenen. Met de nota hoopt Nun-

krijgen, zoals verwardheid, dementie gen, zoais verwaraneiu u..,^,.u. rechtszekerheid van de bur

vtS'lan'h^unSe. Aal de A'e vergroten en hun belangen te I^d^rfkant7aat'hetom"'mensendle besehermen: „Als men met elkaar lichamelijke Itoomissen hebben door leeft, werkt en woont zijn regels noodpsychiatrische ziekten, zoals bij ver- zakelijk. Niet met hef doel om u in uw slavingen en zelfmoordpogingen. vrijheid te beknotten, maar juist om

Doel van het NCCP is onderzoek in wille van een plezierige leefomgeving te stellen naar het vóórkomen en het voor alle inwoners", aldus de toelichtijdig herkennen van psychische ting van de gemeente. stoornissen bij klinische- en poliklinische patiënten in een algemeen ziekenhuis. Ook wil het consortium bekijken wat de resultaten van de psychiatrische behandeling bij dergelijke stoornissen zijn en de effecten daarvan op de kosten.

Nunspeet wil met de nota geen nieuwe regels invoeren, maar wil dat het gemeentebestuur zorgvuldiger zal omgaan met het handhaven van de regels die gelden voor iedere burger. De nota geeft aan welke regels er overtreden kunnen worden en wat er

Onderzoek in de VS heeft namelijk dan zal gebeuren. Een overtreder zal aangetoond dat oudere mensen die gg^ waarschuwingsbrief ontvangen een heupoperatie hebben ondergaan vvaarin staat welke regels zijn over-waardoor ze vaak ook geestelijk in treden en wat de gemeente wil dat er de war raken— makkelijker te revali- verder gebeurt en binnen welke terdcrcn zijn als ze psychiatrisch begeleid worden. Dit onderzoek zal volgens Hengeveld navolging krijgen in Nederland. mijn.

De gemeente kan bij een dreigende overtreding ook een waarschuwingsbrief sturen. Mocht de overtreder het niet eens zijn met de beslissing van de gemeente, dan kan hij zich verzetten en een bezwaarschrift indienen. Hoe dat moet gebeuren zal ook worden vermeld in de brief.

Nunspeet onderkent haar gebondenheid aan de wet. „Consequent bestuur betekent voor de gemeente in de eerste plaats het streven naar redelijkheid". Zo zal de gemeente kijken naar de waarde van de overtreden regel. Mocht het algemeen belang toch handhaving van die regel eisen, dan zal in overleg en in alle redelijkheid volgens de beginselen van behoorlijk bestuur naar een oplossing worden gezocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Nunspeet komt met nota over bestum^dwang

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken