Bekijk het origineel

Dollar vestigt diepterecord

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dollar vestigt diepterecord

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De Amerikaanse dollar, die gisteren direct na de bekendmaking van het recordtekort op de Amerikaanse handelsbalans met 2,5 cent omlaag schoot, is de schrik nog niet te boven. Vanmorgen zat de Amerikaanse munteenheid op de wisselmarkt van Amsterdam omstreeks 10.00 uur op een koers van 1,8330 gulden, een niveau dat sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is bereikt.

Na een slotkoers gisteren in Amsterdam van 1,8425 gulden zakte de koers op de wisselmarkt van New York verder weg. Ook tijdens de handel vandaag op de markt van Tokio ging de dollar onderuit, en tegenover de yen bereikte de Amerikaanse munteenheid nieuwe dieptepunten. Aan het slot van de handel in Tokio noteerde de dollar 128,75 yen tegenover een slotkoers van 132,07 yen gisteren, wat toen ook al een laagterecord inhield. Tijdens de handel zat de dollar zelfs even op de 128,10 yen.
Interventies van de centrale bank van Japan voorkwamen erger. Volgens de Japanse minister van financiën waren ook andere centrale banken in de markt om de dollarkoers te steunen. Ook op de wisselmarkt van New York waren de centrale banken actief.
Ook de koersen van de aandelen op de effectenbeurzen in het Verre Oosten zijn vandaag sterk omlaag gegaan.

Zie verder pagina 11: Nieuw diepterecord dollar in New York.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Dollar vestigt diepterecord

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken