Bekijk het origineel

Bengaals bewind laat leiders van oppositie vrij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bengaals bewind laat leiders van oppositie vrij

2 minuten leestijd

DHAKA — De regering van Bangladesj heeft gisteren de t\vee belangrijkste oppositieleiders en 17 anderen vrijgelaten om te trachten verzoeningsbesprekingen met de president, Hossain Mohammad Ershad, op gang te brengen. De Bengaalse oppositie voert sinds 10 november campagne om Ershad tot aftreden te dwingen.

De journaliste sheikh Hsaina Wajed van de Awami-Liga en Begum Khaleda Zia van de Bengaalse Nationalistische partij werden van hun huisarrest ontslagen. Zeventien andere politici werden uit de gevangenis vrijgelaten. Dit deelde de minister van binnenlandse zaken, Abdul Matin, gisteren mee. Zia en Hasina, dochter van de op 15 augustus 1975 vermoorde eerste president van Bangladesj, sheikh Mujibur Rahman, waren op 11 november onder huisarrest geplaatst. Hun partijen leidden de anti-regeringsdemonstraties waarbij het aftreden van president Ershad en zijn regering werd geëist. niet geproduceerd door godvrezende mensen, het tegendeel juist! Laten we dat bedenken. Om over programma's* voor ouderen maar niet te spreken...

En wij die er geen bezitten, moeteri" ons ook bezinnen, niet met, zoals drs. ' C. P. Polderman schrijft, plakkertjes strooien, maar kijken naar het eigen hart. Laten we, wel of geen tv-bezitter, bidden om de verbanning van de wereldgelijkvormigheid en om sterke benen om de verzoekingen te dragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Bengaals bewind laat leiders van oppositie vrij

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken