Bekijk het origineel

Sluiting Nestle R'dam opgeschort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Sluiting Nestle R'dam opgeschort

Uitkomst onderzoek eerst afgewacht

2 minuten leestijd

UTRECHT - Nestle Nederland BV heeft gisteren haar besluit om in haar Rotterdamse vestiging op 1 april 1989 te stoppen met de produktie van koffie-extract voor Suwelack, een grote Westduitse afnemer, voorlopig ingetrokken. Dit in afwachting van het onderzoek naar de „strategische", financiële en werkgelegenheidsaspecten van handhaving ervan. De Voedingsbond FNV en de Industrie- en Voedingsbond CNV hebben dat na afloop van het overleg met het concern meegedeeld.

Begin oktober kondigde Nestle aan dat ze in Nederland voor 1 april 1989 ruim 600 van de ongeveer 2500 arbeidsplaatsen wil schrappen, onder meer door sluiting van de 300 werknemers tellende poedermelk- en oploskoffiefabriek in Rotterdam. Verder zou het personeelsbestand in de vestigingen Bolsward, Scharsterbrug, Nunspeet, Venray en Amsterdam en op het hoofdkantoor in Diemen moeten inkrimpen. Na een staking in Rotterdam beloofde de directie dat ze zou zoeken naar mogelijkheden om gedwongen ontslagen te vermijden.

Bij de produktie van koffie-extract voor Suwelack zijn rechtstreeks 36 werknemers betrokken en indirect nog eens enkele tientallen (kantoorpersoneel). De bonden beschouwen deze produktie als een „kernactiviteit" waardoor Rotterdam, in samenhang met andere produktiemogelijkheden, helemaal of gedeeltelijk open kao worden gehouden. Het overleg tussen Nestle en de bonden wordt eind deze maand voortgezet.

Vooruitgang

„Het had best wat meer mogen zijn, maar er is in ieder geval enige vooruitgang", aldus een woordvoerder van de FNV-bond. Bestuurder P. Swart van de CNV-bond hoopt dat Rotterdam uiteindelijk werkgelegenheid kan blijven bieden aan minstens 100 mensen.

Een woordvoerder van Nestle zei dat op 1 januari wèl wordt gestopt met de produktie van Nescafé, omdat de klanten in Denemarken, Griekenland en België deze oploskoffie vanaf die datum gaan betrekken van een Nestlé-fabriek in Frankrijk. '

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Sluiting Nestle R'dam opgeschort

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken