Bekijk het origineel

Kwaliteit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kwaliteit

2 minuten leestijd

De staatssecretaris van onderwijs, drs. N. J. Ginjaar-Maas, sprak op de jaarvergadering over "Het voortgezet onderwijs van morgen". „Kwaliteit krijgt pas waarde in relatie tot een omgeving. En die omgeving van het onderwijs, de maatschappij, is veranderd. Daarom is het noodzakelijk dat het onderwijs mee-verandert".

Bij de maatregelen die van het ministerie komen, gaat het volgens de staatssecretaris om de verbetering van de inhoudelijke kwaliteit van het onderwijs. Zij noemde vijf thema's waarvan het motief in alle maatregelen terug te vinden is. Er wordt meer van de leerling verlangd, het onderwijs gaat sterker inspelen op de behoeften van het bedrijfsleven, de wiskundige en exacte vakken en de moderne vreemde talen worden gestimuleerd, en het onderscheid in typische jongens- en typische meisjesopleidingen wordt teruggedrongen.

Ginjaar benadrukte dat in het voortgezet onderwijs een groter beroep zal worden gedaan op het initiatief van het veld zelf. „De scholen moeten hun eigen verantwoordelijk

Ds. Volk wees op de Spruite, deMessias. Hij, Jezus Christus, zal ervoor zorgen dat God weer in de mens wonen kan. Zo legde God in Christus het fundament voor de herstelde gemeenschap met Hem. En als Koning bouwt Christus op dat fundament één grote tempel. Vanmorgen ben ik aan u-verbonden met het ene doel: mee te arbeiden aan de uitbreiding van die tempel", aldus de nieuwe predikant.

Na de prediking richtte ds. Volk het woord tot diverse instanties en. personen. Ten slotte werd ds. Volk toegesproken door, onder anderen, consulent ds. H. Visser.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Kwaliteit

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken