Bekijk het origineel

Slachtkuikens cent goedkoper

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Slachtkuikens cent goedkoper

2 minuten leestijd

NUNSPEET - De slachtkuikenintegraties hebben hun prijzen voor de week tot 8 december met 1 cent verlaagd tot 1,88 voor kuikens tot 1600 g, terwijl de prijs van het eendagskulken gehandhaafd bleef op 51'/2 cent en de voerprijs met 10 cent werd verlaagd tot ƒ 63,30.

Voor de vrije kuikens liepen in die, week de prijzen met 1 cent op, in een overigens lusteloos gestemde markt.

Het aanbod is zeer ruim, zodat van een overvoerde markt gesproken kan worden. Dat is vooral toe te schrijven aan het gemiddeld hogere slachtgewicht van de kuikens vergeleken met vorig jaar.

De binnenlandse afzet van kuikens stelt teleur. In het algemeen is het verbruik van andere soorten vlees ook weinig bevredigend , ook al rekent men in de eindej aars weken met enige toename van het verbruik. De prijzen van slachtkippen konden zich niet handhaven.

Over het geheel genomen blijft de markt onder druk. Ook de prijzen aan de mesters gingen iets omlaag; met een verdere verlaging moet rekening worden gehouden.

De vrije prijzen waren in de week tot 11 december de volgende: slachtkuikens ƒ 1,60-1,65 (+1 cent); slachtkippen, lichte witte ƒ 0,75-0,80; zware bruine ƒ 0,80-0,85; slachtkuikenmoederdieren ƒ 1,50-1,60 (-5 cent).

Met ingang van 14 december is de basis-contractprijs met slechts 1 cent verlaagd tot ƒ 1,75 per kg voor kuikens tot 1400g incl. btw en excl. toeslagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Slachtkuikens cent goedkoper

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken