Bekijk het origineel

CS ontmoetingsplaats voor verslaafden R'dam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

CS ontmoetingsplaats voor verslaafden R'dam

Onderzoek interkerkelijke stichting:

2 minuten leestijd

ROTTERDAM - De enige honderden drugs- en alcoholverslaafden die hun dagen doorbrengen in en voor het Centraal Station In Rotterdam, komen daar vooral om lotgenoten te treffen en, in mindere mate, om drugs te verhandelen en/of te gebruiken. De aanwezigheid van een methadonbus speelt nauwelijks een rol.

Dat blijkt uit een onderzoek dat is verricht door de interkerkelijke stichting Sekover, een Rotterdamse opvangorganisatie voor randgroepen die wordt geleid door de predikant Hans Visser, en het Centrum voor Verslavingsproblematiek van de Erasmus Universiteit in de Maasstad. Vaa de randgroepen die het Rotterdamse CS bevolken werden 41 mannen en 20 vrouwen ondervraagd. Achttien procent bleek bij voortduring van woonplaats te veranderen of zelfs volledig dakloos te zijn. Meer dan 40 procent bleek al langer dan zeven jaar heroïne te gebruiken, terde orde komen bij de behandeling van de voorjaarsnota in maart. wijl een zelfde percentage al meer dan vijf jaar methadon gebruikt. Bijna 50 procent gebruikt cocaïne en evenzoveel ondervraagden gebruiken (ook) pillen. Ruim de helft bleek pogingen te hebben gedaan om af te kicken.

Nagenoeg alle ondervraagden krijgen een uitkering, terwijl ruim 20 procent zwart bijverdient, een enkeling in de prostitutie en 15 procent door drugs te verhandelen. Een ruime meerderheid heeft ruim 1000 gulden per maand te besteden. Een paar ondervraagden daarentegen bleken helemaal geen inkomsten te hebben.

Gevangenis

Meer dan de helft geeft ten minste 100 gulden per week uit aan drugs, terwijl dat bij sommigen oploopt tot liefst 4000 gulden per week. Dertig procent van de ondervraagden heeft in totaal meer dan een halfjaar in de gevangenis of in een huis van bewaring doorgebracht. Eveneens 30 procent daarentegen heeft nog nooit contacten met Justitie gehad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

CS ontmoetingsplaats voor verslaafden R'dam

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken