Bekijk het origineel

Specifieke situatie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Specifieke situatie

1 minuut leestijd

Het ICD-programma neemt in totaal 14 maanden in beslag. In deze periode wonen de deelnemende bedrijven zes maal een tweedaagse nationale en drie keer een driedaagse internationale bijeenkomst bij. Tussendoor bezoekt een bedrijfsadviseur van het CIMK de bedrijven negen maal om hetgeen op de bijeenkomsten aan de orde is geweest te 'vertalen' naar de specifieke situatie van het bedrijf.

Op de werkbijeenkomsten worden de deelnemers concrete vragen voorgelegd. In het managementteamverband, of in bij voorbeeld een groep met financiële mensen, moet dan een antwoord voor het probleem geformuleerd worden. De doelstelling van het CIMK is dat het deelnemende managementteam na het doorlopen van het programma in staat is tot het opstellen van een strategisch ondernemingsplan voor zijn bedrijf.

Het betreden van de buitenlandse markt is niet alle MKB-ondsrnemingen aan te raden. „Veel bedrijven uit het MKB kunnen zich maar ijeter drie keer bedenken voordat ze overgaan tot export", aldus Rooderkerk. „Een goed produkt is de eerste voorwaarde voor export. Dat is echter niet voldoende. Exporteren kost veel tijd en moeite. Wanneer er op de eigen markt nog voldoende mogelijkheden zijn is het dan ook vaak verstandiger hiermee genoegen te nemen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Specifieke situatie

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken