Bekijk het origineel

Bij Wilton wellicht 600 banen weg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bij Wilton wellicht 600 banen weg

2 minuten leestijd

ROTTERDAM - Bij de Schiedamse werf Wilton-Feyenoord vallen binnen afzienbare tijd wellicht enkele honderden ontslagen. Een woordvoerder van de directie bevestigde dat er naar aanleiding van berichten in de pers vanmorgen een mededeling aan het personeel is verstrekt. Daarin staat dat de voorgenomen ontslagen onderwerp zijn van een vanavond te houden bespreking tussen directie en raad van bestuur van het bedrijf. Over de uitkomst daarvan zal het personeel op de hoogte worden gesteld.

Volgens nog niet bevestigde berichten zouden er bij de Schiedamse werf 600 banen moeten verdwijnen, nu verdere orders uitblijven. Zoals bekend heeft Wilton twee onderzeeboten gebouwd voor Taiwan. Aan deze order wordt nog gewerkt tot volgend jaar april. Voor de periode daarna zijn geen nieuwe orders van militaire aard meer binnengekomen.
De ontslagen zouden dan ook voornamelijk vallen op de afdeling nieuwbouw van het bedrijf, maar ook de reparatieafdeling zou niet buiten schot blijven.
Minister De Korte beloofde onlangs dat Wilton kon komen praten over financiële ondersteuning als het lukte om orders in de civiele sfeer in de wacht te slepen. Deze uitspraak volgde op ernstige klachten van de Wilton-directie en de ondernemingsraad over stelselmatige tegenwerking door het ministerie van buitenlandse zaken bij het verwerven van buitenlandse orders.
In oktober sleepte Wilton de Rotterdamse Droogdok Maatschappij voor de rechter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Bij Wilton wellicht 600 banen weg

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken