Bekijk het origineel

PTT verlaagt internationale telefoontarieven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

PTT verlaagt internationale telefoontarieven

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De tarieven voor internationaal telefoonverkeer gaan voor een aantal buiten-Europese bestemmingen met ingang van vandaag omlaag. De verlaging verschilt per regio, maar varieert tussen de 10 en 15 procent.

Tevens voert de PTT Telecommunicatie vandaag zogeheten daltarieven in voor het telefoonverkeer naar de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Deze speciale tarieven gelden voor de 'stille uren'. Dit heeft een PTTwoordvoerder gisteren bekendgemaakt.

Met de tariefmaatregel handhaaft de Nederlandse PTT haar positie als een van de goedkoopste aanbieders in de internationale telefoonwereld, aldus de woordvoerder. De tariefverlaging zorgt verder voor een betere afstemming tussen de uitgaande en de inkomende tarieven van de betrokken landen. Ons land blijft op die manier in de pas lopen met de algemene internationale tendensen op het gebied van de tariefstelling.

Het tarief voor het telefoonverkeer naar de VS en Canada wordt circa 3,35 gulden per minuut (was ƒ3,95); Midden-Oosten wordt circa 5,85 gulden (was ƒ 6,05); Verre Oosten en Oceanië wordt circa 5,85 gulden (was ƒ 6,70). De daltarieven worden als volgt toegepast: de VS wordt circa 2,85 gulden per minuut op werkdagen van 19.0010.00 uur en gedurende het gehele weekeinde; Canada circa 2,85 gulden per minuut op alle dagen van 19.00-10.00 uur; Australië en Nieuw-Zeeland rond 4,90 gulden per minuut op werkdagen van 00.00-7.00 uur en van 15.00-20.00 uur en gedurende het gehele weekeinde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PTT verlaagt internationale telefoontarieven

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken