Bekijk het origineel

Sowjetkosmonaut verlangt naar huis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Sowjetkosmonaut verlangt naar huis

1 minuut leestijd

HOUSTON - De Russische kosmonaut Joeri Romanenko is eenzaam en lieeft heimwee naar de aarde. Dat lieeft de Amerikaanse krant The Houston Chronicle gisteren gemeld. Romanenko verblijft al 312 dagen in de ruimte.

Romanenko, die getrouwd is en vader van twee kinderen, keert naar verwachting op 28 december terug naar de aarde, aldus de Chronicle in een bericht vanuit het Russische opleidingscentrum voor kosmonauten. Sterrenstad. Romanenko heeft langere tijd dan enig ander kosmonaut in de ruimte doorgebracht. Samen met Aleksander Aleksandrov bemant hij het Russische ruimtestation Mir. Aleksandrov reisde in de zomer van dit jaar naar Mir. De kosmonauten spreken elke zaterdag met hun familie op aarde.

Het oude verblijfsrecord, op 237 dagen, stond op naam van twee andere Russische kosmonauten. De twee nieuwe bemanningsleden, die Romanenko en Aleksandrov vervangen, blijven mogelijk 400 dagen in het ruimtestation. Het is de bedoeling dat Mir de komende vijf jaar permanent bemand is.

Maar voor Romanenko zijn 326 dagen wel genoeg. „Als zijn dag erop zit en hij zijn taken volbracht heeft, staart hij soms door het raampje naar de aarde", verklaarde generaal Aleksei Leoriov.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Sowjetkosmonaut verlangt naar huis

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken